Video persoonlijke ontwikkeling

Voor Dineke van Kooten maak ik een serie animatie-video’s. Zij is coach van familiebedrijven, stellen en individuen. Bij het coachen gebruikt zij vaak schema’s om systemen uit te leggen. Schema’s die zij veel gebruikt heb ik geanimeerd.

Animaties

Een animatie is bij uitstek geschikt om relaties tussen verschillende onderdelen uit te leggen.

In deze video zie je verschillende modellen: de tijdlijn, het vierkantje en de driehoek. Normaal worden die in 3 verschillende blogposts of podcasts uitgelegd. Door deze animatievideo te maken, konden we de informatie die Dineke daarin geeft over deze schema’s reduceren tot de kern. In de blogs en podcasts krijg je veel meer informatie en voorbeelden. Maar door de lengte is de animatie veel toegankelijker voor nieuwe klanten.

De video combineert beeld en geluid. Door informatie via meerdere sensorische kanalen binnen te laten komen, blijft informatie beter hangen.

Voor de voice over hebben wij Dinekes eigen stem gebruikt. Dit deden we omdat dit herkenbaar is voor (nieuwe) klanten die zij coacht. Coaching is iets heel persoonlijks, als je dan bij haar komt en je kent haar stem al, dan is dat prettig. Daarnaast heeft ze al heel veel podcasts, door daarop aan te sluiten qua audio past de animatie mooi in haar assortiment.