Over Marjanne Ymker

Ontwerper

Ooit studeerde ik Industrieel Ontwerpen aan Universiteit Twente. Deze studie was de perfecte plek om zowel mijn technische kennis te vergroten, als mijn creativiteit te ontwikkelen.

Daarna ging ik werken als ontwerper bij een bureau wat handleidingen, e-learnings en andere kennisdocumenten over techniek maakt. Het ontwarren van informatie en effectief overbrengen stond hier centraal. Ik kwam erachter dat veel technische documenten onnodig complex zijn, doordat alles in woorden wordt uitgelegd. Als er al illustraties bij stonden, dan waren ze meestal van  slechte kwaliteit of dubbelzinnig te interpreteren. Deze kennis visueel maken vond ik fantastisch, dus ik besloot dit full-time te gaan doen onder de naam MY visualizations.

Techniek

Techniek visualiseren maakt techniek toegankelijk. Techniek is tof om te maken en om in werking te zien. Maar uitleggen vormt nog weleens een uitdaging voor techneuten. Aangezien ik de technische kennis heb om een technisch verhaal snel te snappen én de vaardigheden om dit visueel uit te leggen, is dit een perfecte combi.

Tekenen

Tijdens het tekenen denk ik bij elke schets die ik maak: “kan het eenvoudiger?” Ik vind het een uitdaging om illustraties simpel te houden. Enkele lijnen krijgen een betekenis door vorm en context. Dat definieert mij als tekenaar.