Visualize my audio

Door via meerdere kanalen kennis aan te bieden wordt informatie beter en sneller begrepen. Tijdens een whiteboard video wordt kennis via twee zintuigen aangeboden: auditief en visueel.

Kennisoverdracht via enkel audio of alleen een afbeelding kan overweldigen.

Een whiteboard video is uitermate geschikt om de kijker mee te nemen in een verhaal. Door klein te beginnen en telkens uit te breiden voorkom je een informatie overload. De tekeningen laten niet alleen de hoofdonderdelen van de informatie zien, maar ook hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Kernonderdelen

Informatie analyse

Informatie analyse

Ik ga aan de slag met jouw kennis. Ik zoek naar de missing links, naar inconsistenties, naar paradoxen. Als ik het complete plaatje heb, comprimeer ik het tot een schema, overzicht, tabel of welke andere vorm mij logisch lijkt. Elke kennis nodigt uit tot een ander soort overzicht. In het overzicht zit een blauwdruk van de visualisaties.

De informatie analyse is essentieel voor mijn proces. Er moet een logisch en eenvoudig verhaal zijn voordat ik het kan visualiseren.

Scenario

Scenario

Als de informatie duidelijk is, ga ik nadenken over:

  • Welk verhaal gaan we vertellen?
  • Hoe gaan we dat vertellen?

Ik schets het verhaal uit in een scenario, dat is een soort stripverhaal. Dit bespreken we samen.

“Logisch verhaal” en “Duidelijk!” zijn de gewenste reacties.

Audio opnemen

Audio opnemen

Tijdens een contactmoment nemen we samen de audio op. Ik vind het belangrijk dat de ‘eigenaar’ van de kennis de audio inspreekt. Dit maakt het persoonlijk, het is jouw verhaal!

Ik coach je erdoor heen. Het hoeft niet in een keer goed. Ik houd het overzicht. Als alles gezegd is, monteer ik het in een duidelijke voice over.

Investering: €200,-/ minuut video

Een whiteboard video is vaak 7-10 minuten.

Prijs is inclusief:

  • Informatie analyse
  • Scenario voorstel
  • Uitwerken whiteboard video
  • Hulp bij opnemen voice over
  • Montage